zondag 8 mei 2016

Kleine zeemeermin

Wat blijft het "zee" thema toch leuk! Ik ben zelf nogal gek van magische wezens als eenhoorns, elfen, dwergen en natuurlijk de zeemeermin!Ik ben nogal druk aan het oefenen met de Brushmarkers, vooral de haren, want daar heb ik erg veel moeite mee. De Zeemeermin was de een goed 'oefen' project! 

6002/0329 Under the Sea Schelp / Zeester / Schelphoorn         6002/0330 Under the Sea Wave Rand Golven

Toen ik haar klaar had, vond ik het zonde om haar aan de kant te leggen, dus heb ik er dit kaartje mee gemaakt. Het is een easelkaart. De zeemeermin is een digi van Tiddly Inks


Voor het haar heb ik deze kleuren gebruikt: O345, R735, R946, O467. Voor het blenden heb ik O819 gebruikt en voor diepe schaduw O225.


Voor de staart heb ik deze kleuren gebruikt:

G637, G339
Voor de stipjes:
G956, G637, G339

Nadat ik de staart gekleurd heb, ben ik heel voorzichtig gaan stippen. Dit heb ik wel meteen na het kleuren gedaan, dan is het papier nog "nat"en blenden de stipjes goed. Je krijgt een mooi schubben effect!


De mooie vierkante blauwe mal heb ik uitgestanst en geëmbost. In het midden komt dan met stippellijn een vierkant, deze heb ik uitgesneden. Zo creëer je makkelijk een mooie lijst. Deze lijst heb ik met koperkleurige embossingpoeder bewerkt.


De tekst heb ik met glitter embossingpoeder gedaan. Ook op de golven heb ik dit gedaan. Een stukje kant of lint kan de randstans mooi afwerken. Hierdoor hoeft hij niet perse achter een stuk papier verwerkt te worden. 


De schildpad heb ik in twee keer uitgedraaid. Het lijfje heb ik weer koper gemaakt. Zo laat je dat elke keer een beetje terugkomen in je kaart, ook de hoekjes zijn koper. Door kleuren terug te laten komen, wordt je kaart één geheel!


Dan de schattige schelpen, deze heb ik bol gemaakt met mijn hand en vervolgen s met foamblokjes opgeplakt. Een parel in de schelp maakt het geheel af.

Fijne dag!


De gebruikte materialen zijn direct te bestellen in de Noor! & Zo webshop: (Door op onderstaande productfoto's te klikken word je direct door gelinkt naar het desbetreffende product in de webshop).4 opmerkingen:

 1. Hoi Brenda,
  Prachtige kaart heel mooi met het uitgesneden gedeelde en de embossing prachtig geheel mooi model .
  Groetjes Doris

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een prachtig project!!! Echt heel erg mooi.ga gelijk je blog volgen!
  Groetjes Joyce

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Joyce! En wat leuk dat je me volgt :D
   Groetjes Brenda

   Verwijderen