maandag 24 augustus 2015

Winter wonderland

Wat is de wintercollectie toch gaaf! Ik hou eigenlijk niet van kerstkaarten, maar om ze te maken is echt heerlijk. De prachtige ijskristallen, de kleuren, de glittertjes, gewoon helemaal mijn ding. Nu wilde ik eens iets anders, dan een standaard kaart.

ik had al heel lang Stazon Opaque in huis en nog niet gebruikt, je kunt hiermee op onder andere glas en plastic stempelen. Ik zag het liggen en het idee was geboren, een doorkijk venster met een mooie stempel erop!Voor de vorm van de kaart heb ik Shape art mal Label Mirror van Dutch Doobadoo gebruikt.


Ik plak mijn mallen altijd vast met Removable Glue tape. Je kunt je mal dan gewoon vastplakken en weer loshalen zonder dat je papier beschadigd, erg handig dus. 

870401/9802 Lijmroller niet permanent

Ik doe de tape op mijn mal, hierdoor kan ik de mal meerdere keren vastplakken op papier. Als basis begin ik met Kraft papier.


Als ik de mal vast heb zitten ga ik met een potlood langs de buitenste rand van de mal.


Je haalt de mal eraf en knipt het label uit je papier.


Dan leg je de mal op het designpapier. Zoals je hieronder ziet, ga je een maat kleiner tekenen. Dus de rand waar nr. 2 staat. 


Als je dat gedaan hebt, leg je het designpapier op het grotere kraft label. Je zet het vast met de verwijderbare tape.


Dan maak je met de ronde shape art mal, ook van Dutch Doobadoo, vast met de tape en teken je het kleinste cirkel over.


Je kunt de uitgetekende cirkel eruit snijden of knippen.


Zoals je ziet heb je een mooi rond gat. Daar gaat zometeen de stempel komen.


Ik wil graag een witte stempel. Dit kun je heel goed doen met Stazon Opaque. De inkt is Semi transparant en komt dus erg mooi uit op Mica. Mica is een transparante plastic sheet.


De Stazon Opaque, is een pakketje met daarin het stempelkussen, de inkt in een flesje en een spatel. Elke keer als je het wilt gebruiken, doe je een beetje inkt op het kussen. Dit veeg je uit met de spatel. Het kussen is dan klaar voor gebruik. 

Stazon Opaque kit - Cotton White

Je kunt de inkt op is geschikt voor vrijwel alle soorten ondergronden. Echter is het ontwikkeld voor glossy cardstock, plastic, metaal, glas en keramiek. Het is minder geschikt voor poreuze ondergronden.


Als je de stempel op het Mica hebt gestempeld kun je het Mica op je Kraft papier vastplakken met de alles lijm van Dutch Doobadoo.


Daarna plak je het design papier erop vast.


De basis van je kaart is klaar en kun je naar eigen smaak decoreren. 


Ik heb voor over het ronde gat, de prachtige ijskristallen rand gebruikt. Is hij niet prachtig?


Is die sneeuwkristal niet prachtig? Ik heb alle kristallen uitgestanst in wit glitter papier (dat is een beetje moeilijk, goed op de foto te krijgen) hierdoor krijgt het meteen een sneeuw effect!


De lieve hertjes van Noor! Design mogen toch niet missen op een kerstkaart. Ik heb de stippeltjes op hun rug witgemaakt. De kleine, maar schattige kerstboompjes zijn van CraftEmotions. Als je op het woord kerstboompjes drukt, kom je direct in de webshop terecht, bij deze fantastische mallen!


Hopelijk hebben jullie iets aan mijn uitleg gehad.
Liefs Brenda
De gebruikte materialen zijn direct te bestellen in de Noor! & Zo webshop: (Door op onderstaande productfoto's te klikken word je direct door gelinkt naar het desbetreffende product in de webshop)Geen opmerkingen:

Een reactie posten