woensdag 12 augustus 2015

Mixed Media

Ik heb heel lang getwijfeld of ik een keer een mixed media project zou gaan maken. Maar na zoveel prachtige voorbeelden te hebben gezien, ben ik toch gezwicht. 

Nadat ik een mooie foto had gekozen, kwam het idee vanzelf. Het mooie kaasplankje van Dutch Doobadoo leende zich heel mooi voor dit project. 


Als eerste ben ik met een mask en structuurpasta in de weer geweest. Je pakt met je spatel een klein beetje structuurpasta en smeert dit voorzichtig uit. Niet teveel pasta en niet te hard duwen, anders bestaat de kans dat het eronderdoor loopt en dat is niet zo mooi!


Je haalt de mask er voorzichtig af en laat het daarna drogen, dit kan eventueel met de heattool. Daarna ga je alle overige spulletjes erop plakken. Op mijn project zijn dit, ribbelkarton, softboard bakstenen. Dit alles ben ik wit gaan maken met de fijne gesso van Dutch Doobadoo, zodat straks mijn verf goed hecht.


Nadat ik alles wit heb gemaakt (vergeet hierbij ook niet de randjes van het kaasplankje wit te maken, dit is namelijk een lelijk gezicht als je het vergeet) ga ik de bloementoef erop plakken. 


Zoals je ziet, let ik niet op kleur, maar vooral op de vorm. Dit vond ik persoonlijk even wennen omdat je zo gewend bent om kleuren te schikken. De grote roos in het midden heb ik zelf gemaakt met de handige stansjes van Noor! design. Op de link hieronder wordt heel duidelijk uitgelegd hoe je deze kan maken. Nadat ik ook de bloementoef met gesso heb wit gemaakt, laat ik het geheel drogen. Nadat het helemaal droog is, ga ik het verven. Ik gebruik hiervoor de acrylverf van Amsterdam gebruikt. Deze is alleen niet helemaal de juiste kleur, dus heb ik er zwarte gesso door gedaan, zo is het wat donkerder blauw geworden. Op de foto hieronder is het nog niet helemaal droog.


Op de hoekjes van de foto heb ik ornamenten gebruikt die zilver van kleur zijn. Zoals je kunt zien op de foto hieronder.


 De kleur was niet de juiste, voor mijn project. Geen probleem, gewoon gesso erover, versamark erop zodat de PanPastel goed dekt en daarna fixeren. Uiteindelijk zijn ze brons metallic geworden.


Als laatste werk je het af met een spons en PanPastel. Ik heb hiervoor de kleur 930.5 Bronze metallic gebruikt.


Dit is dan het eindresultaat! Zoals je ziet kun je in de bloementoef van alles gebruiken, knopen paperclips etc. Dit geeft een leuk effect.


Hier kun je goed de softboard bakstenen van Dutch Doobadoo zien. Door de PanPastel gaan ze leven.Hier kun je goed de roos zien die ik zelf gemaakt heb, het roosje eronder is het rolroosje van Noor! Design 6002/0384.


Hopelijk hebben jullie wat aan deze blog gehad.
Een hele fijne dag toegewenst.


De gebruikte materialen zijn direct te bestellen in de Noor! & Zo webshop: (Door op onderstaande productfoto's te klikken word je direct door gelinkt naar het desbetreffende product in de webshop)


4 opmerkingen:

 1. Reacties
  1. Bedankt! maar je kunt het vast! Het lijkt heel ingewikkeld, maar als je eenmaal bezig bent, gaat het vanzelf!

   Verwijderen
 2. Super goed gelukt je mixed media project!
  Zo leuk deze tutorial en super lief de foto die je gebruikt hebt!
  Ik krijg zin om zelf ook eens zoiets te proberen dus deze ga ik zeker onthouden!
  Ik ben meteen je nieuwste volgster geworden.
  Fijne creatieve week!
  Groetjes Maia

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Welkom Maia! Bedankt voor je lieve reactie #blush. Als je nou iets gemaakt hebt, laat het dan op Facebook zien, ik vind het altijd leuk om projecten van een ander te zien! Liefs Brenda

   Verwijderen