zondag 24 januari 2016

Glow in the dark

Soms kun je geïnspireerd raken door een tekst, die toevallig je pas kruist. Dit keer was het een tekst die in de deksel van een schoenendoos stond. De tekst ging over een maan en daar kwam meteen het idee bij. In eerste instantie was het idee om iets met libellen (dragonfly) te doen, want die stond ook in de tekst. Maar zoals je hieronder zijn het mijn katten geworden.


De maan heb ik uit geel cardstock gehaald en daarna heb ik er zwarte vlekken op gemaakt met de zwarte gesso van Dutch Doobadoo. Dit moeten de kraters voorstellen die je op de maan ziet. 

870.002.090 Gesso Zwart 250 ml

Daarna heb ik de maan en sterren bewerkt met speciale ,glow in the dark verf. Dit is verf die oplicht in het donker. Op de foto hieronder is het schemerig en zie je dat de maan licht begint te geven.


Op de foto hieronder is het helemaal donker en is de maan mooi fel. Dit kreeg ik moeilijk op de foto, helaas. Maar het is echt ontzettend leuk!


Achter de maan heb ik verschillende stroken papier op elkaar geplakt, deze heb ik met zelfgemaakte spray bespoten. In de winkel verkopen wij sprayflesjes. In het flesje heb ik blauwe verf gedaan en daarna een beetje zwarte gesso. 

HIT27089 Ranger Heat Tool

Dit heb ik gesprayd over voornamelijk de laagjes papier. Daarna heb ik het gedroogd met een heattool. Toen het droog was heb ik een ander flesje gevuld met water en een klein beetje Perfect Pearls. Dit is een glimmend poedertje en geeft dus een beetje glitter effect.


De bloemetjes en takjes komen uit de set"One of a kind"van Noor! Design. Ik hou van die kleine bloemetjes!

6002/0503 One of a Kind Tuinset

Over de muur gaat de mooie klimop, deze is ook van Noor! Design. Ik heb deze gestanst, daarna in de mal laten zitten en inkt erop gedaan. Toen uit de mal gehaald en op de nerven Glossy Accents gedaan.


De muur heb ik gemaakt met de Softboard Bricks van Dutch Doobadoo. Eerst heb ik een laagje structuurpasta op het papier gedaan en daar heb ik deze stenen in gelegd. 


Ik heb elke keer maar een klein stukje pasta gesmeerd omdat als je een te groot stuk doet, dan is de pasta al droog voordat je de stenen erin hebt gelegd. Daarna heb ik de stenen bewerkt met Distress inkt Pumic Stone.

Mini Distress Ink Pad Pumice Stone

Hieronder vind je een aantal van de spullen die ik gebruikt heb en je in onze webwinkel vindt.

Liefs,De gebruikte materialen zijn direct te bestellen in de Noor! & Zo webshop: (Door op onderstaande productfoto's te klikken word je direct door gelinkt naar het desbetreffende product in de webshop)

2 opmerkingen: